Łożysko przód- proszę o opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jczajk1
    Classic
    • 2006
    • 26

Zamieszczone przez hsurim
    Szukałem informacji na temat chłodzenia turbin. Niestety w wielu wątkach były to informacje jedynie zdawkowe. Dopiero tutaj znalazłem coś więcej. (może nie trafiłem na obszerniejszy wątek)
    Ale mam jeszcze pytanie w związku z tym tematem:
    - czyżby w momencie wyłaczenia silnika w układzie smarowania turbiny ilość oleju znikałaby (zupełnie) i chodzi ona wówczas zupełnie na sucho ?
    Pytam, ponieważ olej przecież ma jakąś lepkość.
    z praktycznego punktu widzenia, nie ma to zadnego znaczenia, wiadomo, ze CALKIEM na sucho sie nie kreci, ale odcinasz wlasciwe smarowanie i chlodzenie i nie nalezy tego robic :!: :idea:
  • huwe
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 976

Witam.
    coś ostatnio mam coraz głośniej z przodu, wieć chyba czas na łożyska. Mam prośbę o Waszą opinię dotycząca czegoś takiego:

Nikt nie lubi dużo wydawać , więc i ja szukam jak najmniejszych wydatków. Różnica co do ceny np SKF - ogromna- zestaw VKBA3455 znalazłem za ok 180 zeta . Ori w ASo 220 zeta. To na aukcji jest bez nakrętki i zabezpieczenia, zaś SKF i ori to zestaw.
    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• lyzy 110
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2004
      • 237

SKF - 80 zł w zeszłym roku lecz nie jakis zestaw bo i po co, lecz tylko samo łozysko - aha nie simeringi chyba siakies były
      była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

znlazłem FAG za 90, ale co z tego - qupa totalna - wyząbkowane nowe nokianki od wewnętrznej strony.Przełożyłem tył na przód. Może da się jeździć
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

SKF only :szeroki_usmiech nie od dzis wiadomo że SKF robi dla VW także odpowiedź jest prosta
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Zbyszek
            Classic
            • 2005
            • 35

Ja założyłem SKF, trochę drogo, ale chciałbym mieć spokój, w poprzednim aucie wymieniłem łożyska na SKF i o temacie zapomniałem przez 150kkm do zbycia auta. Jak ktoś jest biedny nie stać go na tandetę, ja kieruję się tą zasadą.

Komentarz

• Sebastian_M26
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1823
              • Superb II (3T4)

Egon von Rouville, SKF, Febi, INA, FAG ----we wszystkie pudełka są pakowane te same łożyska
              Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

Zamieszczone przez huwe
                Ja założyłem SKF, trochę drogo
                tanie to na sprzedaż jak robisz, jak dla siebie tylko SKF, i nie ma co żałowac , robisz raz i zapominasz....

Komentarz

• Kmab
                  Rider
                  • 2005
                  • 269

Zamieszczone przez Sebastian_M26
                  Egon von Rouville, SKF, Febi, INA, FAG ----we wszystkie pudełka są pakowane te same łożyska
                  Na czym opierasz swoją teorię? Możesz trochę więcej na ten temat napisać?
                  Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

Pracuję...